Zo kun jij jouw onderwijs versterken met IT! | Nieuwsbrief REBO Educate-it
Lees online
Universiteit Utrecht
 
Nieuwsbrief REBO Educate-it mei 2015
Click here for the English version of this newsletter
Beste collega's,

Welkom bij de eerste nieuwsbrief van REBO Educate-it! REBO Educate-it is het programma dat docenten ondersteunt die IT willen inzetten om hun onderwijs versterken, te innoveren en aan te passen aan de student van de toekomst. Onderwijsverbetering staat hierbij centraal en IT is niet het doel, maar het middel.

REBO Educate-it gaat uit van een integratie van contactonderwijs en online leren, waarbij de twee onderdelen elkaar versterken. Het programma bestaat uit vier projecten: E-lectures (weblectures en kennisclips), E-assessments (digitale toetsing), ELO (elektronische leeromgeving, in ieder geval tot 2017 is dit Blackboard) en Innovatieprojecten.

Omdat vormgeving en uitvoering van het onderwijs het domein is van docenten spelen zij een prominente rol in het programma. Docenten zijn onder meer leden van het programmateam en eigenaar van de experimenten en pilots die binnen de vier projecten worden uitgevoerd. Heb jij een goed idee voor verbetering en/of innovatie van je cursus met behulp van IT? Neem dan contact op met de programmamanager Caro Bliekendaal.

REBO Educate-it is verbonden aan het UU-brede programma Educate-it. Voor informatie over REBO Educate-it surf je naar de support site. In deze nieuwsbrief vind je de laatste ontwikkelingen rondom het programma binnen REBO.

Met vriendelijke groet,

Ton Hol (vice-decaan Onderwijs)
Caro Bliekendaal (programmamanager REBO Educate-it)
 
Mark Sanders over inzet van IT in het onderwijs
IT biedt nieuwe mogelijkheden om stof interactief te maken, om meer context aan te bieden of juist verdieping. Door het hele palet in te zetten kun je meer studenten beter in hun leerproces faciliteren.”

Op deze manier versterkt IT het onderwijs, volgens Mark Sanders (UHD bij U.S.E.). Ben je benieuwd wat Mark allemaal doet om zijn onderwijs te innoveren, kijk dan op de site.
 
Support site REBO Educate-it
De support site van REBO Educate-it staat online! Op deze site kun je de laatste ontwikkelingen vinden over REBO Educatie-it. Gaandeweg zal er steeds meer informatie op de site komen. Dus: Ben je benieuwd hoe collega’s IT inzetten? Hoe je zelf deel kunt nemen aan een project? Of wat het laatste nieuws is? Ga naar de site!

Mocht je nog opmerkingen of suggesties hebben wat betreft de support site, laat dit dan weten aan Barbara van Griensven.
 
Kennisclips opnemen
REBO heeft een primeur! De faculteit beschikt over een professionele studio om je eigen kennisclip op te nemen. De studio is ingericht op de International Campus Utrecht (ICU). Natuurlijk word je desgewenst didactisch en technisch ondersteund. Wil je meer weten of zelf aan de slag, neem dan contact op met de programmamanager Caro Bliekendaal.

Meer informatie over het opnemen van je eigen kennisclip.
 
Brainstormsessie: IT in het onderwijs
Nog voor de zomer organiseren we voor docenten een brainstormsessie met als onderwerp: wat zijn knelpunten in het onderwijs en (hoe) kan IT worden ingezet om deze te helpen oplossen? Zodra de datum bekend is, hoor je meer! Heb je nu al interesse, neem dan contact op met Caro Bliekendaal.
 
Blended cursussen over blended learning!
Vanaf half mei worden drie blended cursussen aangeboden over blended learning! 1. Introductie in Blended Learning; 2. de blended toolkit; 3. hoe (her)ontwerp ik mijn blended cursus? De cursussen bestaan voor een deel uit een online instructie die wordt aangevuld met face-to-face bijeenkomsten. De online cursussen zijn vanaf half mei gratis (inlog via SolisID) beschikbaar.

Meer informatie over blended learning.
 
Digitale toetszaal open
De digitale toetszaal in het Educatorium is officieel geopend. In deze toetszaal kunnen maximaal 300 studenten op Chromebooks tegelijk veilig en betrouwbaar digitaal hun toetsen maken. Binnen REBO starten vanaf het najaar 2015 pilots op het gebied van digitaal toetsen. Heb je interesse in dit onderwerp, neem dan contact op met Caro Bliekendaal.
Samenstelling projectteam
Om het programma REBO Educate-it zo goed mogelijk te verbinden met de praktijk van het onderwijs, is er een programmateam samengesteld. Het programmateam bestaat uit:

Programmamanager: Caro Bliekendaal  
Docenten: Ton van den Brink (Rechtsgeleerdheid) Focus: ELO
  Angela Kok (USBO) Focus: E-assessments
  Mark Sanders (U.S.E.) Focus: E-lectures
  Tina van der Linden (Rechtsgeleerdheid) Focus: Innovatieprojecten
Student: Joël Wieme  
Ondersteuning: Barbara van Griensven Communicatie
  Liesbeth Potters Informatiemanager
Redactie
Barbara van Griensven
Caro Bliekendaal
educate-it.sites.uu.nl/rebo
 
Contact
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u werkzaam bent bij REBO.
Gegevens wijzigen
 
Social media
Facebook Facebook
Twitter Twitter