Lees online
Universiteit Utrecht
 
Nieuwsbrief REBO Educate-it Maart 2016
 
Sebastiaan Steenman: kennisclips bekijken hangt significant samen met hogere cijfers
Na afloop van het B&O vak ‘Staats- en Bestuursrecht’ evalueerde Sebastiaan Steenman (USBO) de inzet van vier kennisclips waarmee studenten lastige onderdelen uit het vak thuis konden herhalen. Ook benieuwd naar de resultaten en de ervaringen van Sebastiaan met kennisclips?
Lees meer       »
 
Kennisclips: deze collega's gingen je voor!
Bekijk ter inspiratie een aantal nieuwe kennisclips gemaakt door collega’s:


Wil je meer weten over kennisclips en/of zelf aan de slag, neem dan contact op met Caro Bliekendaal of kijk op de REBO Educate-it supportsite.
 
Ook REBO-decaan versterkt onderwijs met IT
Als introductie voor het mastervak ‘Regulation and Supervision of Markets’ hebben REBO-decaan Annetje Ottow en Lucky Belder (RGL) een korte film gemaakt. De film toont welke onderwerpen in het vak worden behandeld en introduceert het boek dat Annetje vorig jaar publiceerde.

Vergezeld van opdrachten werd het filmpje enkele dagen voor de cursus begon gemaild naar de studenten. Dit zorgde voor een eigentijdse start!

Nieuwsgierig? Bekijk de film.
 
Studenten willen digitaal toetsen
Inmiddels heeft een aantal docenten digitaal getoetst. Bij de USBO evalueerden Tom Overmans en Angela Kok dit met hun studenten.

Een merendeel van de studenten geeft aan een voorkeur te hebben voor digitaal toetsen, zeker als de bijlagen ook op papier worden aangereikt.

Bekijk hier de resultaten!
 
eWriter? Handig!
Docenten (René van Rijsselt, Sjors Overman, Maarten Debets en Sebastiaan Steenman) en studenten uit de statistiekcursus van USBO experimenteren in de werkgroepen op dit moment met eWriters (specifiek: een Boogie Board).

Teksten die je op een eWriter (zie afbeelding) schrijft, verschijnen direct op het bord. Hierdoor hoeft de docent niet meer met zijn rug naar de groep te staan en kunnen ook studenten gemakkelijk vanaf hun plek iets op het bord schrijven.

Heb jij ook een goed idee om met IT jouw onderwijs te versterken, neem contact op met Caro Bliekendaal.
 
PIL in een nieuw jasje 
In de cursus ‘Public International Law’ wordt in periode 3 volop gebruik gemaakt van IT om het onderwijst te versterken.

In de cursus worden kennisclips aangeboden zodat studenten de stof thuis alvast kunnen bestuderen. Daarnaast maakt de hoorcollegedocent, Cedric Ryngaert, gebruik van Presenterswall waardoor studenten met hun eigen device (anoniem) vragen kunnen stellen en kunnen stemmen op stellingen. Ten slotte zorgt FeedbackFruits voor ondersteuning bij het schrijven van papers.

Meer weten, bekijk dit inspiratieproject!
 
Doet Blackboard niet wat jij wilt?
Wij hebben een oplossing: stel jouw vragen over Blackboard aan een expert tijdens een door ons verzorgde lunch!

Heb je interesse, laat het weten en meld je aan voor Broodje Blackboard bij Roel Werelds. Samen prikken we een datum.
 
Video-minicolleges succesvol!
In de cursus ‘Grondslagen van recht’ zette Bald de Vries (RGL) 22 video-minicolleges (een video van vijftien tot hooguit twintig minuten) in en evalueerde dit na afloop met zijn studenten.

Een ruime meerderheid van de studenten geeft aan dat de video-minicolleges een meerwaarde zijn voor het onderwijs. Zij zien de minicolleges dan ook graag terug in andere cursussen.

Benieuwd wat studenten van de inhoud, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de minicolleges vinden en welke verbeteringen zij zien, kijk op de REBO Educate-it supportsite.
 
Wist je dat:
 • voor de zomer een Do-It-Yourself studio van REBO en GW komt in de binnenstad op KNG80?
 • op dit moment een pilot loopt met automatisch hoorcolleges opnemen in Megaron en Theatron en dat hieraan een aantal cursussen van Rechtsgeleerdheid deelneemt?
 • twee facultaire bijeenkomsten over digitaal toetsen zijn georganiseerd waar docenten de toetssoftware Remido konden bekijken en vragen konden stellen aan ervaren docenten? Geef aan Caro Bliekendaal door als je uitgenodigd wilt worden voor de volgende bijeenkomst.
 • de cursus ISBR die Wouter Ernst (RGL) omgooide en blended maakte, geëvalueerd is? Bekijk op de support site (onder evaluatie van innovatieprojecten) wat studenten ervan vonden.
 • bij USBO waarschijnlijk 40 chromebooks beschikbaar komen om op locatie digitaal te toetsen?
 • een groot aantal docenten digitaal toetst of wil toetsen?
 • er een licentie voor Survey Monkey voor docenten beschikbaar is waarmee je enquêtes kunt maken en versturen? Vraag een account aan via Caro Bliekendaal.
 • Marij Swinkels (USBO) Presenterswall gebruikt in periode 3 om studenten actief deel te laten nemen aan het onderwijs?
 • het voorstel voor de MOOC (massive open online course) ‘Human Rights for Open Societies’ binnenkort wordt voorgelegd aan de stuurgroep? Het CvB is opdrachtgever en Antoine Buyse het boegbeeld.
 • door het toenemende gebruik van de digitale toetsvoorziening en de toenemende behoefte van docenten aan digitaal toetsen de digitale toetsvoorziening in het Educatorium de komende tijd wordt uitgebreid van 480 naar 650 toetsplekken?
 • Wouter Ernst en Angela Kok deze maand op de onderwijsparade stonden om andere docenten te inspireren IT in te zetten om hun onderwijs te versterken?
 
Programmateam REBO Educate-it
 • Caro Bliekendaal (programmamanager)
 • Ton van den Brink (Rechtsgeleerdheid, focus: ELO)
 • Angela Kok (USBO, focus: e-assesments)
 • Mark Sanders (U.S.E., focus: e-lectures)
 • Tina van der Linden (Rechtsgeleerdheid, focus: innovatieprojecten)
 • Liesbeth Potters (informatiemanager)
 • Barbara van Griensven (communicatie)
 • Marian van Bruggen (student)

Bekijk hier vorige versies van de nieuwsbrief.
Redactie
Barbara van Griensven
Caro Bliekendaal

Website
 
Contact
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u werkzaam bent bij REBO.
 
Social media
Facebook Facebook
Twitter Twitter