Interview met studievereniging Sirius over het gebruik van FeedbackFruits Lees online
Universiteit Utrecht
 
Nieuwsbrief REBO Educate-it 
Juni 2020
 
 
Studievereniging Sirius gaat online!

Niet alleen REBO-docenten maken gebruik van IT-tools, ook studieverenigingen zetten de tools in. Een van de twee studieverenigingen van het Utrecht Law College, Sirius, verzorgt modules (in de vorm van lezingen) die studenten moeten bijwonen voor honours-onderwijs. Door de komst van het coronavirus moet dit nu online plaatsvinden en bood de tool FeedbackFruits uitkomst. Koen Haex (links achter op de foto) vertelt over hun ervaringen.
Lees meer    »

 
Kennisclips van collega's

Bekijk ter inspiratie kennisclips gemaakt door collega’s: 

Wil je zelf een kennisclip opnemen, maar ben op zoek naar meer uitleg? Bekijk dan deze pagina met tips en instructiefilmpje!

Vanaf 29 juni is het mogelijk om kennisclips op te nemen in een beperkt aantal studio’s van de UU op de Uithof, waarbij een AV-medewerker ondersteuning kan bieden.  Lees er meer over op Intranet!
 

Toetsen met podcasts

Maikel Waardenburg (USBO) maakt deel uit van het project Blended Learning 2.0. Een onderdeel hiervan is het Podcast Project, waarin gekeken wordt naar de mogelijkheden om podcasts te gebruiken als toetsvorm binnen het onderwijs. In blok 2 van dit collegejaar paste hij voor het eerst deze vorm van toetsing toe binnen zijn cursus. Het blijkt een schot in de roos! 

Lees meer       »
 

USO-toekenningen ook voor IT-vernieuwingen

Dit jaar zijn er door het REBO bestuur weer 11 projecten gehonoreerd binnen het Utrechts Stimuleringsfonds Onderwijs (USO). Een aantal van deze innovaties hebben te maken met het gebruik van IT binnen het onderwijs. De in de vorige nieuwsbrief door ons geïnterviewde Willem Janssen (RGL) is, samen met Dave van Toor (RGL) een van de geselecteerde kandidaten. Binnen zijn project ‘Podcasts in het onderwijs’ onderzoekt hij de podcast als onderdeel van het onderwijs. Jacob Jordaan (USE) gaat aan de slag met Peergrade voor zijn project ‘Case studies, rollenspel 2.0 en IT: Op weg naar hogere leeruitkomsten’ en Hein Roelfsema (USE) gaat zich verdiepen in online onderwijs met zijn project 'Next level online education: Using online to interact rather than automate'.
 
Trainingen voor herontwerp online onderwijs

 
Wil je meer weten over wat online onderwijs is, wat het je – ook na deze coronaperiode – kan opleveren en hoe je online onderwijs kunt ontwerpen? Doe dan mee aan de module (Her)ontwerp je onderwijs in coronatijd! Hierin werk je in MS Teams samen met andere docenten aan het ontwerpen van afstandsonderwijs onder begeleiding van adviseurs van Onderwijsadvies en Training en Educate-it. De module bestaat uit 4 online bijeenkomsten, waarvoor je je hier kunt opgeven.
 
De module is ook zonder online bijeenkomsten te volgen, je kunt inschrijven via deze link.
 
Ontwikkel je als docent

Start to Teach is een traject voor medewerkers die starten met het geven van onderwijs. Dit traject wordt volledig digitaal aangeboden en bestaat uit twee cursusdagen. Zo lang het onderwijs op afstand moet worden aangeboden, focust het programma zich op het verzorgen van online onderwijs.
De deadline om je aan te melden voor het programma is 20 augustus. Het is ook al mogelijk om je aan te melden voor blok 2, 3 of 4.

Er is ook specifieke ondersteuning voor REBO-docenten voor het behalen van het BKO (Basiskwalificatie Onderwijs) in de vorm van het REBO Docentontwikkelingstraject. In het begin van de zomer zal het programma voor volgend jaar hier worden gepubliceerd.
 

AV-team schiet te hulp

Mede dankzij het Audiovisueel- en Mediaproductie team kunnen UU'ers online colleges geven of promoveren. Het AV-team ziet dat het gebruik van door hen beschikbaar gestelde programma’s een enorme vlucht heeft genomen. De teamleden hopen dat de opmars van online werken en studeren blijft – ook als de coronacrisis voorbij is.

Lees meer       »
 

Gebruik nieuwe tool Numworx in zicht

Numworx is een nieuwe tool voor digitaal toetsen, waarbij onder andere gebruik kan worden gemaakt van grafieken, formules en vergelijkingen. Een tool die dus uitermate geschikt is voor cursussen met een wiskundige achtergrond. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk dan deze online demo.

Numworx wordt naar verwachting per september aangeboden voor docenten aan de Universiteit Utrecht. Er is bij Educate-it een extra key-user met wiskunde-achtergrond werkzaam die docenten kan begeleiden bij de inzet van de tool.

Overweeg je om Numworx in te gaan zetten bij je onderwijs en/of heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met Educate-it!

  Illustratie van vraagteken

Wist je dat: 

  • Je ook een afspraak kunt maken met Educate-it door een telefoon/video-gesprek via Microsoft Teams in te plannen? Stuur hiervoor eerst even een mail.
  • Er op 9 juli weer een (online) Teaching & Learning Lab Inspiratiecafé plaatsvindt?
  • Er zijn veel interessante Q&A sessies met docenten gehouden de afgelopen tijd. Benieuwd welke onderwerpen allemaal de revue zijn gepasseerd? Je vindt hier een lijst met alle onderwerpen met daarbij links naar waar je de sessies kunt terugkijken.
  • SURF Communities, een online platform voor onderwijsinnovatie met ICT, een aantal webinars heeft georganiseerd over online onderwijs? Je kunt ze hier terugkijken.
  • Je op deze pagina een overzicht vindt van de online trainingen die Educate-it aanbiedt? Je kunt met je solis-id inloggen op het leerplatform van de trainingen.
  • Dat de MOOC ‘Human Rights for Open Societies’ weer wordt aangeboden? Coursera heeft deze MOOC nu, in tijden van de Black Lives Matter-protesten, opgenomen in hun aangeraden selectie van cursussen. Op 7 september gaat de cursus van start!
  • Er in de ‘Future of Work’-podcast regelmatig REBO-docenten aan het woord komen?
  • Rechtenstudente Nienke Prins (U-Raad) het universiteitsbestuur heeft gevraagd om docenten alles digitaal te laten nakijken?
Logo REBO Educate-it
 
Programmateam REBO Educate-it
Ondersteuning nodig of vragen?
Neem contact op met Caro Bliekendaal. Ben je benieuwd naar de gebruikerservaringen van collega’s? Mail ons! We brengen jullie graag in contact met elkaar.  

Bekijk de vorige versies van de nieuwsbrief.
 
Over deze nieuwsbrief
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een medewerker bent van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie.
Afmelden
Aanmelden
 
Contact

Caro Bliekendaal
Karin Smokers