Experimenteren met nieuwe onderwijsvormen Lees online
Universiteit UtrechtStudio TLL weer open
TLL studio weer open
Sinds 15 juni is het weer mogelijk om kennisclips op te nemen in de studio. Dit is in eerste instantie voor docenten van de Bètafaculteit van de Universiteit Utrecht. Interesse om een clip op te nemen?
Lees meer
Thema TLL Herfstfestival 2020 bekend: Onderwijs overal
TLL Herfstfestival
Op vrijdagmiddag 27 november organiseert het TLL zijn jaarlijkse Herfstfestival. De coronacrisis heeft het online voortgezet en hoger onderwijs definitief op de kaart gezet. Maar hoe houden we iedereen - studenten, leerlingen en docenten - gemotiveerd? Wat zijn de lessen voor zowel didactiek als techniek?
Lees meer
Kennisclips voor Wiskunde D Online
Wiskunde D Online
Universitair Docent Rogier Bos vertelt over Wiskunde D Online, een programma om het tekortvak wiskunde D in blended vorm te volgen. Hoe is dat ontstaan? Welke faciliteiten van het Teaching & Learning Lab werden hiervoor gebruikt? Rogier geeft ook tips voor docenten over het maken van kennisclips.
Lees meer
Terugblik op Inspiratiecafé Online Lesgeven
Wiskunde D Online
Tijdens het TLL Inspiratiecafé van 11 juni vertelde UU-docent Tomas Klos over zijn ervaringen met online onderwijs. Tomas’ vak startte in blok 4, waardoor hij veel online cursussen en webinars kon volgen om zich voor te bereiden op de start van zijn eerste online onderwijs. Toch leerde hij op de eerste dag van zijn eigen vak al meer dan hij in al die cursussen bij elkaar had geleerd.
Lees meer
Meer nieuws
Agenda
9 juli TLL Inspiratiecafé online 
10 september TLL Inspiratiecafé
27 november TLL Herfstfestival
 
Jouw bijdrage in de nieuwsbrief?
Bijdrage TLL nieuwsbrief
Hoe werk jij aan de innovatie van je onderwijs? Graag brengen we jouw best practices onder de aandacht op onze website en/of in onze nieuwsbrief. Stuur je bijdrage naar teachinglearninglab@uu.nl

Volg ons ook op Facebook of LinkedIn!
Het Teaching & Learning Lab (TLL) is een onderwijslab voor docenten in het voortgezet en hoger onderwijs, leerlingen, studenten, didactisch onderzoekers en bedrijven. Het TLL is een initiatief van het Freudenthal Instituut en Educate-it, partners in het Centre for Academic Teaching van de Universiteit Utrecht.
Over deze nieuwsbrief
De TLL nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.
U heeft aangegeven of u nieuws voor VO, HO of
allebei wilt ontvangen.

Aanmelden
Afmelden
Voorkeuren wijzigen
Contact
teachinglearninglab@uu.nl
teachinglearninglab.nl

Privacyverklaring