Experimenteren met nieuwe onderwijsvormen Lees online
Universiteit UtrechtVirtual Classroom geopend op Herfstfestival 2019
Herfstfestival
Op afstand onderwijs krijgen maar toch op de voorste rij zitten. Dat kan met behulp van een virtual classroom. Op het TLL Herfstfestival op 22 november werd, voor de ogen van de ruim 200 deelnemers, de allereerste virtual classroom van Nederland geopend. Het festival bood daarnaast een breed scala van workshops met als gemene deler onderwijsvernieuwing en ICT. Zo gingen deelnemers aan de slag met puzzleboxes voor leerlingen, en in discussie over de meerwaarde van virtual en augmented reality voor het onderwijs.
Bekijk de impressie, in beeld of in woord.
LEES MEER
Face-to-face interactie in blended cursussen
Lieke Marijnen: Face-to-face interactie in blended cursussen
De laatste jaren is er een duidelijke trend zichtbaar naar steeds meer online onderwijs. Daarnaast is blended onderwijs, waarin een mix gemaakt wordt van online componenten en real-life onderwijs, sterk in opkomst. Er is echter weinig onderzoek gedaan naar het effect van deze trend op intrinsieke motivatie, terwijl intrinsieke motivatie heel belangrijk is. Daarom maakte Lieke Marijnen hier – onder begeleiding van Ralph Meulenbroeks – haar afstudeerproject van aan de UU.
Lees meer
Waarom Ferdi Engels alle docenten een TLL gunt
Ferdi Engels gunt docenten een TLL
Prof. dr. Ferdi Engels is docent bij Farmaceutische Wetenschappen en directeur van de Undergraduate School of Science van de Universiteit Utrecht, en daarnaast is hij coördinator van de HO-activiteiten van het TLL. Maar wat vindt hij nu zo bijzonder aan het TLL, en waarom gunt hij alle docenten een TLL? Je leest het in dit interview met Ferdi Engels!
Lees meer
Agenda
9 januari TLL Inspiratiecafé
27-30 januari  Versterk je onderwijs week
13 februari TLL Inspiratiecafé
12 maart TLL Inspiratiecafé
 
Uw bijdrage in de nieuwsbrief?
Bijdrage TLL nieuwsbrief
Hoe werkt u aan de innovatie van uw onderwijs? Graag brengen wij uw best practices onder de aandacht op onze website en/of in onze nieuwsbrief.

Stuur uw bijdrage naar teachinglearninglab@uu.nl

Volg ons ook op Facebook of LinkedIn!
 
 
Het Teaching & Learning Lab (TLL) is een onderwijslab voor docenten in het voortgezet en hoger onderwijs, leerlingen, studenten, didactisch onderzoekers en bedrijven. Het TLL is een initiatief van het Freudenthal Instituut en Educate-it, partners in het Centre for Academic Teaching van de Universiteit Utrecht.
Over deze nieuwsbrief
De TLL nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.
U heeft aangegeven of u nieuws voor VO, HO of
allebei wilt ontvangen.

Aanmelden
Afmelden
Voorkeuren wijzigen
Contact
teachinglearninglab@uu.nl
teachinglearninglab.nl

Privacyverklaring