Experimenteren met nieuwe onderwijsvormen Lees online
Universiteit UtrechtInschrijving Herfstfestival geopend!
Herfstfestival
Kom naar het Herfstfestival van het Teaching & Learning lab op vrijdag 22 november 2019 in Utrecht. Dit vierde Herfstfestival is voor iedereen die zich betrokken voelt bij de vernieuwing en verbetering van voortgezet en hoger onderwijs.
programma en aanmelden
Aankondiging Design-thinking sessies
Design Thinking sessie
Denk mee over moderner en beter hoger onderwijs. Neem deel aan een van de drie eendaagse design thinking-sessies op 22 november. In deze sessies ga je samen met andere professionals en studenten aan de slag. Je ontwerpt een onderwijsconcept, legt dat voor aan experts en presenteert het tijdens het Herfstfestival.
Lees meer en AAnmelden
Wiskunde studeren op learning tables
Learning Table
Technologische innovaties veranderen onze onderwijsroutines snel, maar in welke gevallen dragen deze innovaties bij aan het begrip van wiskundige concepten? Anna Shvarts (onderzoeker aan het Freudenthal Instituut) onderzoekt het effect van interactieve wiskundige activiteiten op conceptueel begrip van studenten, met de learning tables in het TLL.
Lees meer
Terugblik op inspiratiecafé 'Future Learning Spaces'
Future Learning Spaces
Docenten gebruiken steeds vaker activerende werkvormen, zoals samenwerken en discussiëren. Dat wordt echter niet gefaciliteerd door traditioneel ingerichte onderwijsruimtes. In het TLL inspiratiecafé van 4 juli vertelde Laurien Jansen over het onderzoek van Educate-it naar de onderwijsruimtes van de toekomst, en hoe je als docent zelf kunt experimenteren met actieve en innovatieve werkvormen.
Lees meer
Hoe effectief is flipping the classroom?
Flipping the classroom
Flipping the classroom wordt steeds meer gebruikt, maar leidt deze onderwijsvorm ook tot betere leerresultaten en tevredenheid van studenten? David van Alten (onderwijskundige aan de Universiteit Utrecht) bestudeerde 114 onderzoeken hierover, en vond gemiddeld een klein positief effect op de leerresultaten.
Lees meer
TLL op afstand bekeken
TLL op afstand bekeken observatiecamera's
De observatiecamera’s van het TLL kunnen sinds kort worden ingezet om sessies in de onderwijsruimte live te volgen vanaf een andere locatie. Zo kan bijvoorbeeld een schoolklas of een groep docenten worden geobserveerd. In totaal acht camera’s in het TLL registreren de gebeurtenissen in het lokaal, terwijl er in aangrenzende zalen kan worden meegekeken.  
Lees MEER
Volg ons op social media
Social Media
Altijd direct op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en activiteiten met betrekking tot onderwijsinnovatie in het TLL?

Volg ons dan nu op Facebook of LinkedIn!
Agenda
10 oktober TLL Inspiratiecafé
14 november TLL Inspiratiecafé
22 november TLL Herfstfestival
12 december TLL Inspiratiecafé
 
Uw bijdrage in de nieuwsbrief?
Bijdrage TLL nieuwsbrief
Hoe werkt u aan de innovatie van uw onderwijs? Graag brengen wij uw best practices onder de aandacht op onze website en/of in onze nieuwsbrief.

Stuur uw bijdrage naar teachinglearninglab@uu.nl
 
 
Het Teaching & Learning Lab (TLL) is een onderwijslab voor docenten in het voortgezet en hoger onderwijs, leerlingen, studenten, didactisch onderzoekers en bedrijven. Het TLL is een initiatief van het Freudenthal Instituut en Educate-it, partners in het Centre for Academic Teaching van de Universiteit Utrecht.
Over deze nieuwsbrief
De TLL nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.
U heeft aangegeven of u nieuws voor VO, HO of
allebei wilt ontvangen.

Aanmelden
Afmelden
Voorkeuren wijzigen
Contact
teachinglearninglab@uu.nl
teachinglearninglab.nl

Privacyverklaring