Nieuwsbrief voor voortgezet en hoger onderwijs Lees online
Universiteit Utrecht
 
Teaching & Learning Lab
Meld u aan voor deze nieuwsbrief

Deze eerste nieuwsbrief van het Teaching & Learning Lab (TLL) ontvangt u eenmalig. Wij hebben uw e-mailadres geselecteerd omdat u wellicht interesse heeft in het TLL en onderwijsinnovatie. Wilt u deze nieuwsbrief, met een verschijningsdatum van vier keer per jaar, blijven ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief en geef aan of u nieuws voor VO, HO of allebei wilt ontvangen.

Aanmelden voor deze nieuwsbrief   »
 
Inspirerend onderwijs: kom experimenteren op het TLL Herfstfestival

  TLL Herfstfestival
Tijdens het TLL Herfstfestival op vrijdagmiddag 10 november kun je volop experimenteren met nieuwe onderwijsvormen. Het programma bestaat uit onder andere:

•  Skillslabs over robotica, 3D-printen, kennisclips, virtual reality en gaming
•  Muziek, dans, poëzie en onderwijs
•  Onderwijsontwerpcafé, waarin je in kleine groepjes eigen innovaties bespreekt
•  TLL-Talks experts die je bijpraten over de nieuwste innovaties

Er zijn 200 gratis tickets, wees er snel bij!
Meld je aan       »
  Tristan van Leeuwen
Good practices

Het TLL is een onderwijslab om samen nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, ontwikkelen en in de onderwijspraktijk te testen. Samen verbeteren de gebruikers van het TLL hun eigen onderwijs, en inspireren ze collega’s met nieuwe ideeën. Op de 'good practices' pagina kunt u inspiratie opdoen voor innovatieve lessen in het TLL. Hier vertelt docent Tristan van Leeuwen bijvoorbeeld over zijn ervaringen met het maken van wiskundige kennisclips.
Lees meer       »
  Sprout Competition
Sprout Creator Competition

Teams bestaande uit één VO-docent en twee leerlingen nemen het tegen elkaar op tijdens de Sprout Creator Competition op 2 en 16 november in het TLL. De competitie bestaat uit een training door onderwijsexperts om de Sprout technologie meester te worden, en een project waarin de teams een activiteit met de Sprout Pro moeten ontwerpen. Het beste team wint een Sprout Pro voor de school!
Lees meer       »
Een werkgroepruimte die werkt: module en workshop

 
Naar aanleiding van de flexibele opzet van het TLL is er het afgelopen jaar een online module voor het HO ontwikkeld: 'Een werkgroepruimte die werkt'. De module gaat in op welke rol de inrichting van een onderwijsruimte kan spelen in het leerproces van de student en hoe je een ruimte zou kunnen inrichten om meer interactie te stimuleren tussen studenten. Daarnaast komt er een workshop waarin je jouw ontworpen opstelling kunt neerzetten en uitproberen.
Lees meer       »
 
Leren met VR
Is VR een hype of een blijvertje? Op het congres 'Leren met VR: Virtual Reality in het onderwijs' bij Enversed in Eindhoven werden de kansen van VR voor het onderwijs bekeken. Een korte impressie van de mogelijkheden.
Lees meer       »
TLL inspiratiecafés

  TLL inspiratiecafés
Iedere tweede donderdag van de maand organiseert het TLL van 16.00 tot 18.00 uur een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar vooral is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs onder het genot van een hapje en een drankje.

Loop dus vooral even binnen! In het inspiratiecafé in juni vertelde docent Paul Bergervoet bijvoorbeeld over zijn volledig geflipte cursus.
Lees meer       »
Agenda
12 oktober TLL inspiratiecafé
2 en 16 november  Sprout Creator Competition
9 november TLL inspiratiecafé
10 november TLL Herfstfestival
Lees meer   »
 
Meer nieuws
Lees meer       »
 
 
Het Teaching & Learning Lab (TLL) is een onderwijslab voor docenten in het voortgezet en hoger onderwijs, leerlingen, studenten, didactisch onderzoekers en bedrijven. Het TLL wordt mede mogelijk gemaakt door het Freudenthal Instituut, Educate-it, UU-CAT en diverse bedrijven.
Over deze nieuwsbrief
U ontvangt deze nieuwsbrief eenmalig.
Aanmelden
 
Contact
teachinglearninglab@uu.nl
teachinglearninglab.sites.uu.nl